Om du köper en fågelholk levererad av Plockhugget är du med och stödjer en vision om fler mångfaldsrika skogar i Sverige. Fågelholkarna är gjorda av restvirke från timmer som tagits ut med skonsamma skogsbruksmetoder enligt Plockhuggets skogsbruksstandard. Virket är spårbart ända till avverkningsplatsen och vid köp får du koordinater till skogen där virket togs ut samt en berättelse om skogen och skogsägaren.

Fågelholkarna levereras som byggsatser som passar utmärkt att bygga ihop tillsammans med barn eller barnbarn. Med hjälp av den enkla byggbeskrivningen sätter du eller barnen ihop de här holkarna på mellan 20-45 min. Sen kan det bli spännande att måla eller på annat sätt dekorera den. Låt din eller barnens kreativitet spira, så blir varje holk unik.

Delarna till fågelholkarna har sågats av Fredrik på Åmatorp sågverk i Småland. Holkarna levereras med tillsågade byggdelar av trä och har förborrade hål för hopsättningen. Dessutom får du material för hopfogning, spikbleck för upphängning och en bit takpapp för att skydda taket. Det enda du behöver är en hammare och en skruvmejsel!

Beställ holkarna!

För närvarande säljer vi våra holkar via följande återförsäljare:

 

 

Länk till våra holkar hos Naturbutiken!

Vill du också bli återförsäljare av fågelholkar?

Hör av dig till Annevi Sjöberg via e-post annevi(at)plockhugget.se eller 0733622509

Så här ser holkarna ut